Rodbehandling

Mange patienter frygter rodbehandlingen, men det er heldigvis et forholdsvist simpelt indgreb, som vi udfører jævnligt i vores klinik i Vanløse. Læs med her og bliv klogere på hvordan rodbehandlingen foregår eller kontakt Tandlægerne Vanløse i dag, hvis du har mistanke om begyndende eller fremskreden rodbetændelse.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling, hvor tandlægen fjerner blod- og nerveforsyningen til den udsatte tand, selvfølgelig i lokalbedøvelse, så der ikke mærkes nogen smerte.

Behovet for en rodbehandling opstår for det meste, når der er gået betændelse i tandens nerve. Betændelsen opstår som følge af huller i tænderne (caries), hvor bakterierne fra cariesangrebet har fået adgang til tandens nerve- og blodforsyning.

En anden årsag kan være, at tanden har været udsat for et traume, efter et slag eller et fald, som har medført, at tanden har mistet sin blodforsyning eller at nerven er blevet blottet. Dette medfører ofte smerter fra tanden. Endelig kan en dyb fyldning også gøre, at tanden er ekstra sårbar over for rodbetændelse.

Sådan foregår en rodbehandlingen hos Tandlægerne Vanløse

  1. Først lokalbedøves det udsatte område, så behandlingen er så godt som smertefri.
  2. Herefter bores der et hul i tanden, så tandlægen har adgang til
  3. Så fjernes de bakterier, som er trængt ind i tandnerven og har forårsaget betændelse. Dette gøres med små, specialfremstillede rodfile.
  4. Undervejs skylles rodkanalen med en bakteriedræbende væske.
  5. Når alt dødt nervevæv og alle bakterier er fjernet, skal rodkanalen forsegles med et rodfyldningsmateriale, så man forhindrer nye angreb. Dette foretages oftest ved 2. besøg.
  6. Hvis tanden var meget medtaget eller betændelsen var fremskreden, vil det være nødvendigt at påføre en krone, så tanden bliver mere modstandsdygtig over for gentagelser af det samme problem.

Kronisk rodbetændelse

Kronisk rodbetændelse er en alvorlig tilstand. En tand skal rodbehandles, hvis den har kronisk rodbetændelse – også selvom der ikke er smerter fra tanden. En kronisk rodbetændelse kan afsløres ved en røntgenundersøgelse i vores klinik i Vanløse. Det er meget vigtigt, at få behandlet denne kroniske rodbetændelse, så snart man bliver opmærksom på den, da det er af væsentlig betydning for din generelle sundhedstilstand.

Umiddelbart efter en rodbehandling er det normalt at opleve lette, forbigående smerter/symptomer. Efter afsluttet rodbehandling bør tanden restaureres med en krone for at sikre den et langt liv – og et æstetisk resultat.

Rodbetændelse opdages i de fleste tilfælde ved rutinetjek hos tandlægen, så derfor er det vigtigt, at du overholder dine regelmæssige tider i vores klinik i Vanløse. Er du i tvivl, så kontakt os hellere en gang for meget end en gang for lidt. Ønsker du et tjek for rodbetændelse i Vanløse? Kontakt os i dag, så finder vi hurtigst muligt en tid til dig.

På billederne herunder ses forløbet af en typisk rodbehandling:

 

rodbehandling

Er du grøn, gul eller rød?

Fra april 2015 skal tandlægerne inddele alle patienter i henholdsvis en grøn, en gul og en rød kategori. Inddelingen af patienterne i grønne, gule og røde skal bruges, når tandlægen skal fastlægge, hvor ofte den enkelte patient skal have tjekket tænderne.

Læs mere her >>

Nyheder

Tandlægevagten

Ved behov for akut tandlægehjælp udenfor vores åbningstid henviser vi til Tandlægevagten på Oslo Plads 14

www.tandlægevagten.dk

Akuttelefon 1813

Adresse

Godthåbsvej 254
2720 Vanløse
Tlf: 38 34 19 50
info@tandlaegernevanlose.dk

Åbningstider







tandlæge Brønshøj
tandlæge Husum
tandlæge Godthåbsvej

Vi er her


Bestil tid, før du møder op hos tandlægen
Du må kun gå ind på klinikken, hvis du har aftalt en tid i telefonen.

Kontakt din læge ved symptomer på COVID-19
Hvis du har feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine, muskelømhed eller åndenød, må du IKKE gå ind på klinikken. Heller ikke selvom du har bestilt tid. Vi kan ikke modtage patienter med mistanke om COVID-19. Hvis du er syg eller har symptomer, skal du kontakte din læge.

Hygiejnen er i top – du kan også hjælpe til
Tandlægerne følger strenge hygiejniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Du kan bidrage til den høje hygiejne ved at holde afstand i venteværelset og benytte håndsprit.

+
Cookie- og privatlivspolitik